DIY pas cu pas,  reconditionare haine vechi

Te-aș mai repara

Lucrurile se mai și repară, nu doar se aruncă. Avem obiceiul de a ne scăpa de tot, să nu mai avem nimic. Doar lucruri noi. E un proces continuu în care îți pierzi energia, timpul și banii. Doar de dragul unui moment sau a unui trend.
Nu vreau să mă mai simt legată de lucruri, dar îmi doresc să fac alegeri raționale, nu impulsive. Prefer să repar dacă se poate și de multe ori se poate. Știu că astfel am reușit să salvez un obiect de la un morman de gunoi. Cel puțin pentru moment.
Tricoul tricotat de pe mine a fost a surorii mele. Voia să îl arunce, deoarece avea un fir tras, arătând inestetic. Bineînțeles că am căutat o soluție.
În general, hainele tricotate ne dau bătăi de cap, fiindcă le agățăm des. Cum le reparăm? Depinde de locul unde este defectul și cât de accentuat se observă.
Am recondiționat această piesă vestimentară cu câțiva nasturi colorați din lemn, de diferite mărimi de la DACOart. Înainte să îi cos, am încercat să îi potrivesc cât mai bine, alegând varianta care mi s-a părut mai simpatică. Apoi, în linie dreaptă i-am fixat.
Tu îți recondiționezi hainele? 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *